WORD LID VAN LTC IJLST

Het laatste nieuws

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen kunt u hier het contactformulier invullen.

JEUGDLADDER

LTC IJlst

De LTC IJlst jeugdladdercompetitie start om jullie meer mogelijkheden te geven om onderling wedstrijdjes te spelen. Het is de bedoeling dat je zelf je tegenstanders uitzoekt. Dat mogen natuurlijk vriendjes zijn, maar ook kinderen die je misschien wat minder goed kent en waar tegen je wel eens een potje tennis zou willen spelen. Om mee te doen aan de ladder moet je lid zijn van de vereniging.

Het is een soort hele lange club competitie in de vorm van een ladder waarop je steeds hoger kunt klimmen door wedstrijden te winnen. Je mag een tegenstander uitdagen van dezelfde trede, of iemand die een trede hoger in de ladder staat. Je kunt geen spelers uitdagen die lager staan in de ladder. Samen met je tegenstander bepaal je zelf wanneer je een wedstrijd speelt.

Wedstrijden spelen is leuk. Van veel wedstrijdjes spelen wordt je steeds beter. Ook kun je dan bij je trainer aangeven (als je die hebt) wat er nog niet zo goed gaat, zodat daar wat meer aandacht aan gegeven kan worden. Daarnaast leer je zo ook meer clubgenootjes kennen.

Je komt hoger in de piramide door iemand die een hogere plek heeft uit te dagen en de wedstrijd te winnen. Jouw naam komt dan op de plaats van je tegenstander te hangen.

In het clubhuis hangt een groot bord met haakjes in de vorm van een piramide. Aan deze haakjes komen jullie namen te hangen. Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk op het ladderbord te komen en te blijven. We spelen in de drie verschillende niveaus: geel, oranje en groen. Niveau rood doet vooralsnog niet mee, maar kunnen eventueel instromen bij niveau oranje.

In begin van het seizoen doen we een (geblindeerde) trekking en hangen we de labels op aan het bord. Wil je niet meedoen aan deze competitie dan kun je de jeugdcommissie vragen je naam van het bord af te halen.

Dat mag je zelf afspreken met degene waar je tegen wilt tennissen. Je mag op iedere dag tot 18.00 spelen.

Degene die op de datum van de laatste racketmiddag voor de zomervakantie bovenaan in zijn groep hangt is zomerkampioen. Degene die op de datum van het slotfeest bovenaan staat is winterkampioen. Beide keren krijgt de winnaar de enige echte jeugdladdercompetitie wisselbeker.

In de oranje groep gaat het om twee gewonnen tiebreaks (7 pnt per tiebreak). Er worden dus maximaal drie tiebreaks gespeeld (best of three). In de groene groep gaat het om de twee gewonnen super tiebreaks (10 pnt per tiebreak). In de gele groep is de echte puntentelling van kracht. Dus om twee gewonnen sets. Staat het na 2 gespeelde sets 1-1, dan kan daarna evt in plaats van een derde set ook een super tiebreak worden gespeeld. SPREEK DIT OOK VAN TE VOREN GOED MET ELKAAR AF. Sta je bovenaan de ladder van groep oranje of geel, dan mag je als je wilt ook een speler uitdagen van het bovenliggende niveau.

  1. De lijst met namen en telefoonnummers hangt aan het ladderbord in het clubhuis. Jullie krijgen ook een lijst mee naar huis, zodat jullie contact met elkaar op kunnen nemen voor het plannen van een wedstrijd.
  2. Als de kantine open is, kun je de uitslag van de gespeelde partij direct opschrijven op de lijst die aan het bord hangt. Zet hier de datum bij, jullie namen en natuurlijk de uitslag. Geef daarnaast altijd de uitslag door aan de jeugdcommissie via mail of sms (johanna.zaagmans@gmail.com / 06 27 861 585). Zo mogelijk kunnen jullie zelf jullie labels wisselen, maar WEES EERLIJK! (de jeugdcommissie houdt aan de hand van de doorgegeven uitslagen het klassement ook bij, deze is bij twijfel doorslaggevend)
  3. Je mag alleen iemand uitdagen die niet meer dan 1 trede boven jouw trede staat (voorbeeld: sta je zelf op trede 5 dan mag je iemand uitdagen uit trede 4 ). Je kunt niet iemand uitdagen die lager staat. Wel naast je als je dat leuk lijkt.
  4. Als je meedoet, mag je geen uitdagingen afslaan uit je eigen leeftijdsklasse (zelfde kleur). Word je uitgedaagd, dan moet je binnen 2 weken de wedstrijd spelen anders zak je naar de plaats van de uitdager.
  5. Als je een uitdaging krijgt terwijl je al uitgedaagd bent door een andere speler dan moet je dat aan de uitdager vertellen. Deze kan dan kiezen om te wachten tot je de wedstrijd gespeeld hebt, of eerst een andere speler uit te dagen.
  6. Je mag maximaal 1 uur spelen als het druk is. Je kunt daarvoor je pasje en het bord met de klokken gebruiken. Als de wedstrijd nog niet is afgerond na deze periode, dan wint degene die de meeste games/ punten heeft gewonnen. Als het niet druk is, mag je natuurlijk ook de wedstrijd helemaal afspelen. SPREEK DIT WEL VAN TE VOREN GOED MET ELKAAR AF.
  7. Er wordt gespeeld met de kleur ballen van jullie eigen niveau. Heb je deze niet, neem dan even contact op met de jeugdcommissie (contactgegevens, zie boven). Je gebruikt het speelveld wat bij jullie niveau gebruikelijk is.

We kunnen ons voorstellen dat het allemaal best ingewikkeld lijkt. In de praktijk zullen jullie merken dat het best meevalt. Het is misschien wel handig om bij de eerste wedstrijden iemand mee te vragen die jullie kan helpen met de puntentelling e.d., (bv een ouder)

We hopen dat jullie veel gebruik gaan maken van deze competitie en dat er vele leuke wedstrijden zullen worden gespeeld!

Groeten van de jeugdcommissie!

Standen jeugdladders

Lars Dijkstra
Silke Wiersma Mathys Wiersma
Janna v Eerten Tieme Quarre Amerins de Wolff
Yfke Wagenaar Raphael Stam Demi Hoekstra Britt Kenter

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het nieuws en ontvang het clubblad per email. Als lid van de vereniging krijg je automatisch de nieuwsbrief. Tweemaal per jaar verschijnt ons clubblad en in dit blad komen nagenoeg alle op deze site staande onderwerpen terug. Verder staan in dit blad leuke verhalen over de competitie-teams, leden en andere opmerkelijke gebeurtenissen.

U kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@ltc-ijlst.nl. We zullen uw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stemt u ermee in dat wij uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.