Baanonderhoud

We hadden gehoopt om begin maart alvast bezig te kunnen met het prepareren van de banen voor het nieuwe seizoen.
Koning winter gooide echter, hoewel niet voor schaatsliefhebbers, roet in het eten.
We konden daardoor echter pas met het onderhoud beginnen nadat de vorst uit de grond was.
Bovendien had het behoorlijk gewaaid waardoor er veel gravel was weggewaaid en er dus weer veel moest worden aangevuld. (zoals jullie zien lag de gracht bezaaid met gravel)

Nadat de vorst uit de grond was, waren de banen, met name 1 en 2 nog erg zacht, zodat we er nog niet met de tractor op konden.
Dat kon pas in de derde week van maart. We hebben toen eerst de lijnen er ingewalst en zijn gaan rollen/walsen. Daardoor werden de banen al iets harder.
Met behulp van vrijwilligers hebben we op een zaterdag veel nieuwe gravel opgebracht. Wel 10 big bags in totaal.

Vervolgens konden we echt beginnen met opnieuw rollen en egaliseren en de banen te harden door de banen nat te maken(beregenen) en dan met een zware rubbermat te reien.
Maar met de banen 1 en 2 wilde dat in het begin nog niet echt vlotten.
Toch kregen we meenden we zo langzamerhand contrôle over de hardheid van de banen en konden we de lijnen er definitief in trillen.
Dit alles moest onder grote tijdsdruk omdat de competitie op het punt stond te beginnen.
Door een enorme plensbui op woensdag voor de competitie deed ons de moed inde schoenen zakken.
In overleg met het bestuur is toen besloten om de competitie het eerste weekend te laten vervallen en ons als groundsmen nog even de tijd te gunnen wat aan de banen te doen.
Tot onze verbazing waren de banen de volgende morgen behoorlijk hard gebleven en konden we nog even de laatste hand leggen aan de bespeelbaarheid van de banen.

Zoals het er nu naar uit ziet zijn de banen nu goed bespeelbaar en blijven ze ook hard en is er weinig speelschade.
Daarom wensen wij jullie namens de baancommissie veel tennisplezier voor het komende seizoen 2018.
Wel willen we graag dat jullie ook meewerken om de banen netjes te houden. Vooral ook door de hele banen goed te vegen.

Ook hebben Gosse Dijkstra en ik in februari veel snoeiwerk verricht en met behulp van vrijwilligers alles weer opgeruimd.

Afgelopen maandag ging er een lamp van baan 2 kapot.
Gelukkig heeft Dominicus geen hoogtevrees en kon hij dinsdag deze zelf weer vervangen.
Knap staaltje werk en hij kreeg, eenmaal weer beneden, dan ook een daverend applaus van de toen aanwezige dames.

Cor de Jong